Het goede doel

Het Goede Doel voor de 30ste editie

Na een paar jaar landelijke goede doelen te hebben gehad, heeft de organisatie van de Rabobank Klap tot Klaploop besloten om een andere richting op te gaan.

De organisatie gaat vanaf de 29ste editie lokale en regionale goede doelen en stichtingen in de schijnwerper zetten. Afgelopen editie was de stichting “Veur Noppes” het goede doel.

Het goede doel van de 30ste editie is: GSC Emmen.

 • De Gehandicapten Sport Club Emmen (GSCE)  is opgericht op 26 maart 1966 en bestaat nu ruim 50 jaar. Gestart werd met één sport, zitvolleybal. In de loop der jaren is de GSCE een vereniging geworden waar verschillende takken van sport worden beoefend, zowel recreatief als op wedstrijdniveau. We zijn aangesloten bij de landelijke koepelorganisaties voor professionele gehandicaptensport. GSCE-ers nemen deel aan diverse Europese- en Wereldkampioenschappen. Op dit moment bieden we de volgende sporten aan:
  Atletiek, Boccia, CVA-bewegingsgroep, Rolstoelhockey, Handbiken, Zwemmen.

  Een hele bekende (oud-)lid van de GSC Emmen is Jenette Jansen. Zij is meervoudig wereld-, Europees- en Nederlands kampioen handbiken en ook paralympisch kampioen.

 • De Rabobank Klap tot Klaploop heeft als motto “De loop waar prestaties worden beloond”. Maar ook dat iedereen kan en mag meedoen, van de wedstrijdloper tot aan de bambino’s en alles ertussen in. Hier horen dus ook onze wheelers en handbikers bij.

  Wij zijn ons bewust dat het niet vanzelfsprekend is om elke dag een rondje te kunnen hardlopen of een andere sport te beoefenen. En dat iedereen moet kunnen sporten, ongeacht handicap.

  Om die reden en omdat de Rabobank Klap tot Klaploop maatschappelijk betrokken wil zijn, is besloten om de GSC Emmen het goede doel van de 30ste editie te maken.

 • De GSC Emmen bied aan mindervaliden een plek om te sporten en even alle zorgen te vergeten. Doormiddel van de inzet van vele vrijwilligers kunnen mensen met de meest uiteenlopende handicaps hun energie kwijt.

  De GSC Emmen bied meerdere soorten sport aan, zoals E-hockey, Atletiek, Zwemmen en handbiken. Het laatste zal bij iedereen wel bekend zijn, doordat wij al heel lang een onderdeel hebben speciaal voor de handbikers en wheelers.

  Doordat de sporters een handicap hebben, zijn er per sporter 3 vrijwilligers nodig om hun te kunnen laten sporten. Dit omdat de sporters opgehaald moeten worden, tijdens de training begeleid en geholpen moeten worden waar nodig en het naar huis brengen.

 • Naast financiële ondersteuning voor sportspullen en andere zaken, kan de GSC Emmen altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken die willen helpen tijdens de trainingen of de sporters willen ophalen of brengen. Het is een hele gezellige en enthousiaste groep, waarbij het plezier in het sporten bovenaan staat.

  Voor de paar uur die jij kwijt bent om de GSC Emmen te helpen als vrijwilliger, krijg je heel erg veel voor terug. De sporters zijn jou heel erg dankbaar en zullen dat ook tonen, de trainers zijn je dankbaar en je houdt er een goed gevoel aan over.

  Voor meer info kun je altijd een bericht sturen naar:

  Info@klaptotklaploop.nl

  of

  info@gscemmen.nl

 • Wat is RaceRunning?

  Een raceRunner is een soort driewielfiets zonder pendalen en met een borststeun. Kinderen, jongeren en (jong) volwassenen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

  Doelgroep.

  De racerunner is geschikt voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) die in het dagelijkse leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Soms is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen.

  De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren.

  RaceRunning is de snelst groeiende sport!

  RaceRunning wordt een demonstratiesport tijdens de para olypische spelen in Tokyo dit jaar (2020)

  De GSC-Emmen (Gehandicapten Sport Club- Emmen) is nu al 2 jaar bezig met 10 sporters in de leeftijd van 7 t/m 35 jaar.