“Sportiefste School Klap tot Klap”

CBS De Ark te Stadskanaal winnaar bokaal “Sportiefste School Klap tot Klap”

De Stichting Klap tot Klap stelt elk jaar een bokaal voor de meest sportieve school beschikbaar.

Om met name de jongeren te stimuleren om aan het hardloopevenement mee te doen, heeft de stichting alle scholen in de gemeente Stadskanaal en alle basisscholen in Nieuw Buinen indoor loopclinics aangeboden en vervolgtrainingen op de ijs- en skeelerbaan in Alteveer en bij de Noorderbreedte in Nieuw Buinen.

Dit aanbod is een succes mede door de goede samenwerking met de combinatiefunctionarissen van de gemeenten Borger-Odoorn en Stadskanaal. Om zoveel mogelijk scholieren aan de start te krijgen is ook de bokaal Sportieve School beschikbaar gesteld.

De school die via de voorinschrijving met relatief de meeste deelnemers aan de start komt is winnaar. Vorig jaar namen 350 jongeren uit het basis- en voortgezet onderwijs deel aan de verschillende loopnummers. Tot afgelopen zondag hebben zich 311 leerlingen ingeschreven.

Maar hoeveel jongeren dit jaar in totaal meedoen is nu nog niet bekend omdat a.s. zaterdag 26 maart nog de mogelijkheid bestaat om alsnog in te schrijven voor de 5 en 10. Dit kan vanaf 13.00 uur in sporthal ‘De Spont’  gelegen aan het Ghandiplein te Stadskanaal.

De bokaal zal op 2e Paasdag na afloop van de jeugdlopen omstreeks 12.45 uur in Musselkanaal door wethouder Francis Boen uitgereikt worden aan de basisschool De Ark.

 

SportiefsteSchool2016