aftrap clinics jeugdlopen

 

Stadskanaal -  Dinsdag 28 februari vond in sporthal de Splitting in Nieuw Buinen onder leiding van trainer Jan Prummel van Runners Stadskanaal en sportcoach Stefan Kiestra van de gemeente Borger-Odoorn de aftrap plaats van de clinics voor de basisschooljeugd.
Deze clinics worden aangeboden in het kader van de voorbereiding op de Klap tot Klaploop.
Tijdens deze clinics wordt de jeugd zodanig getraind, dat ze op tweede paasdag een afstand van 1 of 2 km kunnen hardlopen.

Een van de doelstellingen van de stichting Klap tot Klaploop is om meer jeugdige deelnemers aan de start te krijgen. Daarvoor worden in samenwerking met de sport- en beweegleiders van de stichting Welstad (gemeente Stadskanaal), sportcoach Stefan Kiestra van de gemeente Borger-Odoorn en trainers van Runners Stadskanaal loopclinics georganiseerd voor leerlingen van het basis- en het voortgezet onderwijs. Deze clinics worden dit jaar voor het zesde jaar gehouden. In totaal gaat het om ruim 50clinics. De Rabobank Klap tot Klaploop vindt traditioneel plaats op 2e paasdag en voor 2017 is dat 17 april.

Om zoveel mogelijk scholieren aan de start te krijgen wordt ook dit jaar de bokaal Sportieve School beschikbaar gesteld. De school die via de voorinschrijving verhoudingsgewijs met de meeste deelnemers aan de start komt is winnaar.

De voorinschrijving via www.klaptotklaploop.nl met voornaam op het startnummer loopt tot en met 2 april. Van 3 tot en met 9 april is voorinschrijven ook nog mogelijk. Dan komt echter de voornaam niet meer op het startnummer te staan.