Klap tot Klap steunt Fonds Gehandicaptensport

 

 


Elk jaar verbindt de Klap tot Klaporganisatie een goed doel aan haar evenement. Deelnemers kunnen dan bij hun inschrijving vrijwillig een bedrag doneren. Voor de 27e editie is het Fonds Gehandicaptensport Nederland het goede doel. Dit fonds ondersteunt 1,7 miljoen mensen met een lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijke handicap om te kunnen sporten. Sporten is voor hen helaas nog steeds niet vanzelfsprekend. Daarom staat het fonds als één team achter deze sporters en heeft de missie er voor te zorgen dat ook deze groep in Nederland structureel kunnen sporten. Pas dan is de wedstrijd gewonnen! Fonds Gehandicaptensport werkt hier hard aan door middel van het geven van voorlichting, het werven van (financiële) middelen en het toekennen van subsidies aan onze doelgroep.
Een donatie aan dit fonds wordt onder andere gebruikt voor het beschikbaar stellen van start – en stimuleringssubsidies aan sportverenigingen die hun vereniging openstellen voor mensen met een handicap. De helft van de opbrengst gaat naar een lokaal doel. Mede om die reden gaat de Klap tot Klap samenwerken met het G-voetbaltoernooi van SJS.  
De Klap tot Klap heeft ook onderdelen welke specifiek gericht zijn op mensen met een handicap of een beperking, namelijk de onderdelen Wheelers en Handbikers en het sportief wandelen waaraan ook de Reumactief-lopers kunnen deelnemen.

Meer informatie?

Klik hier voor de website van het Fonds Gehandicaptensport